null Skip to main content

Köpvillkor, frakt och returer

 

Köpvillkor
När du handlar varor av CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund här på nätet eller fysisk butik gäller följande.

 

OBSERVERA: cyklar, elcyklar samt last- och lådcyklar levereras INTE hem till kund. Alla cyklar, elcyklar samt last- och lådcyklar kan dock beställas och betalas via vår webbshop men måste hämtas i vår fysiska butik om inte annat avtalats.

 

Avtalsvillkor - CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund.
CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund säljer via internet till privatpersoner och företag. Vid försäljning tar vi betalt för faktiska fraktkostnader om inget annat har avtalats.
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.
Varor beställs via e-post eller internet med de uppgifter som måste anges enligt de beställningsformulär som finns på hemsida. Ofullständig beställning, d v s att uppgifter saknas, är ingen godkänd beställning. CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund ingår endast avtal med myndiga personer (18 år)

 

Beställning och betalning
Du kan beställa och betala cyklar och tillbehör direkt från vår hemsida. Observera att cyklar, elcyklar, last- och lådcyklar inte levereras hem till kund utan ska hämtas i vår fysiska butik i Lund. Efter beställningen kontaktar vi er för bekräftelse och detaljer om beställningen. När du köper en vara här på nätet, betalar du direkt via Paypal ( med PayPal-konto eller med betalkort via PayPals betalningsportal ), faktura eller väljer att betala per bankgiro till vårt bankkonto.
Mer info om dem olika betallösningar hittar du på sidan: beställa och betala

 

Priser/Fraktavgifter
Alla priser på vår hemsida är inklusive moms. Det är vår målsättning att priserna skall hållas oförändrade under året. För varor som är importerade förbehåller vi oss rätten att justera priserna om växelkurserna skulle ändras väsentligt.

Standard pris för frakt är 99 kr. Vid större och skrymmande paket, såsom vagnar och trailers, kan ytterligare tillägg för frakt tillkomma.

Vi förbehåller oss rätten till sedvanlig kreditprövning vid köp mot faktura.

 

Leverans

Beställningar skickas från vår butik i Lund, Sverige. De varor som ej finns i lager skickas från våra leverantörer, främst i Danmark och Sverige, och finns hos oss 3 arbetsdagar efter att de skickats från leverantör.

Vid beställning av lagervara av tillbehör under vardagar skickas varan senast nästkommande arbetsdag och beräknas vara framme inom 5 arbetsdagar senare.

Leveranstiderna är förväntade leveranstider och vi garanterar inte att varorna kommer fram inom angivna antalet vardagar då oförutsedda förseningar kan uppstå. Leveransproblem som vi känner till får du information om ifall du lämnat e-postadress där vi kan kontakta dig. Vid eventuella förseningar som CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund kan påverka har kunden rätt att häva köpet. Eventuellt förskott betalas tillbaka inom 30 dagar i de fall konsumenten på riktiga grunder häver köpet.

 

Full returrätt gäller inom fjorton dagar från datumet för orderbekräftelsen, förutsatt att varan är i nyskick och i sin originalförpackning.
Returadressen är Klostergårdens Cykel, Tordönsvägen 4 P, 222 27 Lund, Sverige.
Returkostnad betalas av kunden.

 

Allmänt
Lämnade garantier gäller endast i det landet Kunden köpt varan och endast för varor som Kunden anskaffat för eget bruk.

 

Kvitto
Lämnade garantier gäller enbart mot uppvisande av giltigt köpebevis.

 

Ångerrätt
Ångerrätt gäller då varan återsänds i väsentligen oförändrat skick inom 14 dagar från leveransdagen. Du kan öppna paketet och kontrollera varorna, men varorna får inte användas och måste också återlämnas i samma skick och original emballage, som när du fick dom. Har varorna ändå installerats eller tagits i bruk, förbehåller vi oss rätten att dra av ett belopp motsvarande eventuella avskrivningar av varorna.
Kunden skall ombesörja frakt till angiven returadress. Kunden kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan.
Eventuellt förskott betalas tillbaka inom 30 dagar i de fall konsumenten på riktiga grunder häver köpet.
Returadress: Klostergårdens Cykel, Tordönsvägen 4 P, 222 27 Lund, Sverige.

 

Leveransgaranti
CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund garanterar att den levererade varan stämmer överens med de utgivna specifikationer samt kundens beställning och att varan är fri från fabrikationsfel eller andra fel vid leverans

 

Vid leveransskada
Kunden är skyldig att vid mottagen leverans kontrollera att varan inte har skador.
Om Kunden upptäcker skador på emballage vid leverans ska en anmälan göras direkt till transportören eller utlämningsstället för att garanti om leveransskada ska gälla.
Anmälan ska ske till CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund inom skälig tid.

 

Vid felleverans
Kunden är skyldig vid mottagen leverans kontrollera att levererad vara stämmer med gjord beställning. Med fel leverans menas fel färg, fel modell osv.
Fel vid leverans ska anmälas till CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund inom skälig tid.
Vid felleverans äger CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund rätt att förse Kunden med ny vara.
CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund står vid felleverans för ombesörjning och kostnad för retur.
Varan skall då vara packad i originalförpackning och oskadd.

 

Garantivillkor och reklamation
CyklaMedLast - Klostergårdens Cykel i Lund säljer kvalitetsprodukter och vi följer alla garantivillkor som våra producenter lovar och den rådande konsumentlagstiftning som finns gällande garanti och reklamation. Vid garanti- och reklamationsärende kontaktar ni oss via info@cyklamedlast.se