null Hoppa till huvudinnehåll

Första inlägget

Publicerad av Björn Andersson on 9th Feb 2024

Vintern biter sig kvar i Skåne men vårlökarna gör sig redo att komma upp. I cykelbranschen är det ganska lugnt så här års. Givetvis ser vi fram emot våren med sol, grönska och värme och den rush som brukar bli i vår bransch men just nu är vi mest taggade på att gå på Copenhagen Bike Show 2-3 mars. Om ni aldrig varit där så är det en stor mässa där man kan provcykla massor av olika typer av cyklar: allt från gravel och road till last- och lådcyklar. Stick dit en av dagarna, ta en öl hos Bicycle Brewing från deras ölcykel(!), provcykla allt du bara hinner med, kanske delta i någon tävling eller föreläsning, få tips om cykelsemester osv.

Vid årsskiftet höjdes många priser på lådcyklar efter att de flesta leverantörer hållit kvar samma priser under hela 2023 och kämpat med minskade försäljningsmarginaler pga en svag svensk valuta. I cykelbranschen har det kommit en del konkurser och jag är rädd att vi inte sett de sista ännu. Inflationen gör att vi som privatpersoner håller hårdare i våra pengar och inte lägger pengar på dyra kapitalvaror, vilket man ändå får kalla lådcyklar som kostar 40-80k kr. Även vi har höjt våra priser men just nu har vi, om än bara lite, rea på många av våra cyklar. Det gäller främst alla våra democyklar i butiken men även nybeställningar har fått en prissänkning sett till de rekommenderade priserna för 2024. Då vi under hösten 2023 tog beslutet att endast ha last- och lådcyklar i butiken så finns det riktiga klipp att göra på några fåtal cyklar och elcyklar i butiken där en Short John delivery bike är prissänkt med över 9000 kr!

Under mars månad kommer vi att få hem några nya cyklar, exempelvis får vi hem Batavus Fier 3. Det är en välutrustad 3-hjulig lådcykel av hög kvalitet och vi har redan den tvåhjuliga modellen hemma i butik. Bosch Cargo Line, som är deras starkaste motor och namnet avslöjar att det systemet är utvecklat för just last- och lådcyklar. Det fina med att välja en cykel med Bosch, Shimano, Promovec eller Yamaha är de fina garantier de lämnar på sina produkter: 3 års garanti kan vara mycket värt om något strular och går sönder. Precis lika bra är ju den 3 års fria service vi erbjuder alla våra kunder som köper last- eller lådcykel hos oss.

Skötsel av cykelvägar är något som engagerar! Under en kort period mitt i "snökaoset" här nere hade Lunds kommun saltbrist och använde då iställer grus / stenkross på gång- och cykelvägar. Detta har orsakat en hel del punkteringar för Lunds cyklister. Vissa kunder har fått flertalet punkteringar inom de senaste veckorna. "Bra för er som har cykelverkstad" kanske ni tänker då? Nja, visst ger det oss mer arbete men mest av allt vill vi att våra kunder ska kunna cykla så mycket som möjligt och ser hellre att dom kommer in och köper något i butiken istället för att de kommer med en punktering. Att våra kunder hittar ett tillbehör till sin cykel som gör att de kan cykla med barn, hund, katt, matvaror, paket, gitarr, golfbag eller rent av surfbräda eller kanot är viktigare för oss än att laga punkteringar. Att hjälpa våra kunder så att deras cykel blir ett så mångsidigt färdmedel som möjligt är det viktigaste. Vi har dock en mycket kompetent cykelverkstad och är kanske den enda verkstaden i Lund som kan ta in lådcyklar i verkstan så visst tar vi gärna emot er trasiga cykel oavsett problem. Vi har även de mesta man behöver till sin cykel, som lås, lampor, stöd, sadelskydd, reflexvästar, hjälmar, pumpar, sadlar osv. Vi har det mesta man kan behöva och har vi det inte i lager så kan vi beställa hem det.

Nu till vår senaste nyhet: nu kan ni se och köpa våra begagnade cyklar i webbshoppen! Dock så får man ju hämta den här i butiken på samma sätt som det är med alla andra cyklar vi säljer: inga cyklar skickas utan hämtas på Tordönsvägen 4 P.


Önskar er alla en fortsatt bra februari och må solen lysa på er!