null Skip to main content

Batavus FIER 2 Cargo Nexus 5

BATAVUS

MSRP: kr52,995.00
Was: kr46,995.00
Now: kr45,995.00
(You save kr7,000.00 )
(No reviews yet) Write a Review
UPC:
8713568468626
Availability:
Modell med Nexus 5 levereras inom 5-10 dagar från beställning, modellen med Enviolo levereras inom 1-2 månader
Shipping:
Calculated at Checkout
Adding to cart… The item has been added

Batavus FIER 2 Cargo

OBS: reapriset gäller vår democykel i butiken med 500Wh batteri

När du köper denna lådcykel hos oss får du 50 % rabatt på kapellet.

Vi erbjuder alltid fri service i 3 år på alla lådcyklar vi säljer, villkoret är att man har ett klistermärke med vårt namn på lådan under den tiden.

OBS: Säljs i webbshopen men skickas ej, endast upphämtning i butik. Kom ihåg att klicka i "Hämtas i butik" i kassan, annars debiteras automatiskt 99kr för frakt trots att ingen frakt kommer att ske.

Tvåhjulig elassisterad lådcykel

Lättmanövrerad lådcykel med elmotor
Batavus tvåhjuliga elcykel är en snygg kvalitetscykel som är lätt att styra på stadens gator och gränder. Att cykeln har två hjul gör det möjligt att styra den på samma sätt som en vanlig cykel, och tack vare sin vikt och den låga tyngdpunkten är lådcykeln stabil.

Cykeln levereras med 1 sittbänk monterad i lådan samt två justerbara trepunktsbälten för dina barns säkerhet. I lådan kan man också montera en insats för en Maxi-Cosi-bilbarnstol så att du kan ta tre barn med dig på en tur med denna fina lådcykel.

Den elektriska lådcykeln är utrustad med den effektiva och nästan ljudlösa BOSCH Cargo Line-motorn som snabbt och enkelt hjälper dig att komma upp i fart. Centermotorn gör det tunga jobbet i uppförsbackar, och assistansnivån justeras enkelt på den fasta BOSCH Purion-displayen inom räckhåll på vänster sida av styret. Du behöver inte släppa handtaget för att använda displayen. Lådcykeln levereras med vår flexbatterilösning, vilket innebär att du kan välja mellan ett 400Wh och 500Wh BOSCH-batteri. Välj batteri enligt dina personliga behov och köp en lådcykel med den batteristorlek du behöver.

Om du använder cykeln i tjänsten eller vill ta med den på en cykelsemester är det möjligt att eftermontera en extra batterihållare på lådan, så att du kan ha två batterier anslutna samtidigt.

För att göra vardagen ännu enklare har vi utrustat sadelstolpen med en snabbkoppling som gör att sadeln snabbt och enkelt kan justeras upp och ner. Denna funktion i kombination med det låga insteget gör att flera personer enkelt kan dela på cykeln. Vi rekommenderar att den som cyklar med lådcykeln är minst 157 cm lång.

Fier 2 kan levereras med ett växelsystem som heter Shimano Nexus 5, ett 5 växlat nav som är utvecklat för just last- och lådcyklar och för att klara av påfrestningarna som kommer med tung last i kombination med en stark elmotor.

Cykeln är utrustad med ett extra brett, dubbelt stödben för stabil parkering på alla underlag.

För att du ska synas i trafiken är Fier 2 utrustad med Batavus V-light-baklyse som drivs av elsystemets batteri. V-light lyser bakåt och kan ses från sidan som ett vanligt baklyse, men det kastar också ett rött ljus bakom cykeln. Ljuset har formen av ett V och uppmuntrar dina medtrafikanter att hålla ett tillräckligt avstånd till dig. Lådcykeln har även förinställda körljus så att du alltid syns i trafiken, även i dagsljus.

Cykeln har hydrauliska skivbromsar fram och bak. 

Tillval:
Det är möjligt att köpa extra batteri till elcykeln, så kallat Dual Battery system. Du kan också välja mellan ett skydd för hela cykeln och ett skydd bara för lådan. Du kan också köpa ett kapell till lådan så att barnen håller sig torra under regniga dagar. Stoppade säten kan köpas och monteras på sittbänken. Det är också möjligt att köpa en adapter som kan monteras för en Maxi-Cosi-bilbarnstol. En Melia babystol (från 2 till 9 månader) kan också monteras på sittbänken samt en stödkudde som kan monteras i stolen för barn i åldern två månader och uppåt. Det finns också ett säte för mindre barn (från 8 till 18 månader) att ge dem litet extra stöd under färden.

Specs:

Ramstorlek: 52
Färg: Svart
Batterikapacitet: 400 eller 500 Wh
Batteriets plat: På ram, avtagbar
Rammaterial: Aluminium
Batteri avtagbart: Ja
Motorns plats: Mitten
Motormärke: Bosch
Motortyp: Performance CX Cargo Line
Motorkapacitet (Nm): 85
Märkesdisplay: Purion
Display avtagbar: Nej
Walk Assist: Ja
Framlykta: Batavus Vizi med varselljus
Baklykta: Batavus bromsljus
Antal växlar: 5 växlar
Växelplats: Nav
Vikt: ca. 62,5 kg
Växelmodell: Shimano Nexus 5
Frambroms: Hydraulisk skivbroms
Bakbroms: Hydraulisk skivbroms
Sadel: Selle Royal
Pakethållare: Aluminium, MIK kompatibel
Lås: ABUS ringlås genom bakhjul med uttag för plug-in kabel/kätting